Bine ați venit, Autentificare
Pita de Pecica este facuta din graul ce se recolteaza numai din localitatile din jurul Pecicai. Reteta painii este atestata la nivel European si este in asteptare pentru a primi si atestarea ca produs traditional.
Valeriu Tigu, patronul S.C. Palmar Vali, a participat la numeroase targuri de agricultura, printre care si editia din 2009 a targului IndAgra, unde a facut furori cu pita de Pecica. Aceasta a putut fi degustata si cumparata din Pavilionul Produselor traditionale.
Procesul de fabricatie incepe cu incingerea cuptorului (care dureaza 5 ore), timp in care brutarii framanta de zor aluatul.
Chiar daca fabricuta lui Valeriu functioneaza doar cu ajutorul a zece brutari, aceasta reuseste sa-si multumeasca zecile de clienti, livrandu-le aproximativ 600 kilograme de paine saptamanal. Pe ulitele Pecicai nu ai nevoie de ceas sa stii cand e ora 4; daca-ti miroase a paine, iti dai seama indata.
Chiar si Nicolae Ceausescu savura pita de Pecica, care-i ajungea zilnic pe masa sa din Capitala, cu un avion care decola in zorii zilei de pe aeroportul din Arad.