Ingrediente: carne de porc, mat natural de vita, boia naturala.
Pretul afisat este /100g. Pentru a comanda, de exemplu 400g, in campul cantitate selectati 4. (4 x 100g)
Bine ați venit, Autentificare
Ingrediente: carne de porc, mat natural de vita, boia naturala.
Pretul afisat este /100g. Pentru a comanda, de exemplu 400g, in campul cantitate selectati 4. (4 x 100g)
Cel mai consistent si gustos preparat traditional al zonei, Salamul de Nadlac se bazeaza pe o reteta cunoscuta de fiecare locuitor al orasului.
Salamul de Nadlac a consituit in urma cu sute de ani, un element de baza si un produs select in alimentatia localnicilor, pe timp de vara, cand acesta ajunge la maturitate. Spunem ca este un produs select datorita procesului si duratei de preparare, si de baza pentru ca ingredientele principale erau la indemana fiecaruia. Chiar si dupa sute de ani, localnicii nu s-au abatut de la reteta si de la procesele de preparare si maturizare ale salamului, respect pentru reteta si gustul acestui gustos produs.
Reteta salamului a fost scrisa prima data in secolul XVI pe teritoriile germane, fiind preluata cu pasiune si indeletnicire de catre localnici. Prepararea salamului de Nadlac este una aparte si destul de laborioasa. Materia prima trebuie sa fie proaspata si de calitate, la fel ca si condimentele, care nu au doar rolul de a conserva salamul si de a-i da acea culoare minunata. Condimentul principal este boiaua rosie de casa, dar nu trebuie sa lipseasca niciodata putin usturoi, mustar, piper, chimion, sare si zahar. Multitudinea de condimente se amesteca cu carnea de porc matur, care trebuie bine tocata in prealabil. Urmeaza procesul de umplere al matelor, care trebuie facut cu atentie si cu indeletinicire, pentru ca in perioada de maturizare a salamului, se pierde 40% din cantitatea initiala. In cadrul procesului de maturizare, salamul este afumat cu rumegus de esenta tare, pentru a se asigura uscarea naturala si uniforma a acestuia.